Alfa Inredningar

– 54 nya kundmöten

 

Kund: Alfa Inredningar
Mål: Öka antalet möten | Öka försäljning
Resultat: 54 nya kundmöten

1. Utmaning: Smal målgrupp, begränsad tid

Alfa är ett känt varumärke inom kontorsinredning med ett brett utbud av tjänster och produkter. En av deras största utmaningar har varit att hitta rätt kundsegment och nya sätt att kommunicera med tidigare identifierade målgrupper. Tid och timing var en annan utmaning. Tidpunkten på året ökade behovet av snabba beslut och snäva deadlines för att kunna nå ut till målgruppen i tid.

“Vi saknade kompetensen för att kunna segmentera och kommunicera med vår önskade målgrupp”

2. Vad vi gjorde: Minutiös prospektering och träffsäkert budskap

Efter planeringsmöte och briefing skapades en strategi som bland annat innehåll ramverket för kampanjens budskap. För att kunna uppnå målet med ökat antal kundmöten på kort tid kombinerades tjänsterna BisnisFinder och BisnisBooking som en helhetslösning för leadsgenerering och mötesbokning.

Med hjälp av smarta botar och interna processer för prospektering tog vi fram önskvärd målgrupp. Därefter formade vi tillsammans med en personlig copywriter och Alfa själva budskapet för e-postkampanjen. Innehåll och drift optimerades under kampanjens gång och personliga mötesbokare hanterade alla inkommande leads genom att boka in möten direkt i Alfas säljares kalendrar.

“Smidigt. Så skulle jag beskriva vårt samarbete med Bisnis. Vi stötte sällan på patrull eller problem”

3. Så gick det

Alfas kampanj via BisnisFinder löpte inom överenskommen tidsram. 63,1% av alla mottagare öppnade deras mail och 44,5% svarade på mailen. Totalt resulterade kampanjen i 54 nya kundmöten på kort tid.

Mötesbokning med BisnisBooking löpte under något längre period och resulterade i 49 bokade möten via telefon.

“Att testa BisnisFinder i kombination med BisnisBooking hjälpte oss att hitta nya kunder och få riktigt bra möten inom bara några veckor”

%

Svarsfrekvens

Nya kundmöten

Vill du göra samma resa med ditt bolag? Kontakta oss!

Ställ dina frågor om BisnisFinder här eller chatta med oss i rutan till höger.

8 + 9 =